アメリカに、チーズ&フライスって言うのがある。
特に珍しくは無いのだが、これが結構美味い。
ヨーロッパに、ふかしたジャガイモに溶かしたグリュイリー・チーズをつけて食べるのがある。
あの、母を訪ねて・・・に出てくる おじいさんが食べていたものだ。
当然 自分でも作ってみたけど、これもうまい!
石焼イモじゃないけど、一皿をたいらげてしまった。
たぶん、それをアメリカ風にアレンジしたのが チーズ&フライスなんだろうか?
さて、家庭でも出来るジャガイモとチーズのオーブン焼きを。
まず、ジャガイモを皮ごと茹でる。
芯まで火が入ったら 鍋から取り出して 熱いうちに皮をむく。
皮をむいたら2cmほどにスライスしてグラタン皿に並べる。
そこに スライスしたスイス産のグリュイリー・チーズをた~っぷり乗せて
オーブン・トースターで焼くだけ。
最後に、バターを乗せるかブラック・ペッパーを振り掛けるかはお好みで!
肉料理の添え物やお子さんのおやつにOK!
ジャガイモだけに肉の消化を助けるし、チーズは、カルシュームが豊富!
ちょっと冷め始めが食べやすいかな?
冬になったら、それで一品になるし簡単で身体も温まるしね!
さて、本題の「チーズ・フレンチ・フライ」
どこかのファースト・フードで買ってきたフレンチ・フライを
耐熱皿に広げて、チェダーチーズを振りかけて オーブンでチーズが溶けるまで
焼く。これだけ!
勿論 当店では手を加えてるので味は、若干違うかも知れないけど 詳細はヒ・ミ・ツ~。
詳しく知りたい人は、コメント下さい。
個心的にお教えしちゃいます。
同業者の方は、お断りなんだな~。
コメントをお書きください
Randal (日曜日, 22 7月 2012 22:25)
I was very pleased to find this website. I wanted to thank you for your time for this wonderful post!! I definitely enjoy reading it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.
buytadalafilonline (火曜日, 06 11月 2012 13:26)
I intended to draft you this bit of remark in order to say thank you once again for the pretty guidelines you've documented here. It is quite strangely open-handed of you to present unhampered precisely what a lot of people could have made available as an electronic book to generate some cash for themselves, and in particular now that you could have tried it if you decided. Those good tips likewise served as a good way to recognize that some people have a similar dream the same as my personal own to understand a whole lot more concerning this condition. I am sure there are lots of more fun periods ahead for many who take a look at your website.